INFO

logo


http://www.roosvantudor.nl/ - http://www.roosvantudor.nl/kunstenaars/sari-piek.html
http://www.tolg-art.nl/
http://www.duine-rhee.nl/

 

NIEUWS

-

NEWS

lopende en aankomende exposities - current and upcoming events - recente recensies

Wintersalon bij Galerie De Roos van Tudor

Eewal 47-49

8911 GR Leeuwarden

058-2161636

open: do t/m vr 13.00-17.00, za 11.00-17.00

Over de expositie Voor de wintermaanden is in galerie de Roos van Tudor een Wintersalon ingericht. Deze boeiende tentoonstelling zit vol verrassingen.

Het is interessant om als galerie eens een groot overzicht te geven van kunstwerken, in plaats van de gebruikelijke solo of duo tentoonstelling die in de planning van de galerie door het hele jaar getoond wordt.

De kunstenaars van de galerie zijn zeer gevarieerd in hun techniek daarom zijn te zien: schilderijen, bronzen beelden, keramiek, objecten, fotografie, grafiek en design.

Verschillende nieuwe kunstenaars worden geintroduceerd en nieuwe werken van de bekende kunstenaars zijn in de expositie opgenomen.

o.a. van de bekende kunstenaars : Ton Bouchier, Corjan Nodelijk, Henk Krist, Sari Piek,
Hendrik Elings, Maartje Strik, Abe Gerlsma, Euf Lindeboom, Rob van Bergen,
Ellen Claire Boomsma, Pim Velthuizen. Nikki Pelaez, Su Kroker Saskia Wagenvoort,
Evert van Hemert en vele verrassende werken zoals van Robert Zandvliet,
Boele Bregman en Sjoerd de Vries.

Opening op 25 november om 16.00 uur. Muzikaal optreden van schrijver en muzikant Hein Jaap Hilarides.

...............

Van donderdag 8 november tot en met 9 december 2018
Exposeren bij Galerie Forma Aktua - www.forma-aktua.nl
Sari Piek : Schilder en Tekenaar
Walburgis Meijers : Schilder, Graficus en Fotograaf
Liesbeth Bunnik : Beeldhouwer

Opening op 11 november om 16.00 u
door Ton Meijer
Muzikale bijdrage door
The Sugarsnaps met easy listening
jazznummers met:
Marijke van Dijk (zang),
Gerard de Blaauw (piano) en
Rolf Quittner (basgitaar).

uitnodiging forma aktua 1uitnodiging forma aktua 2

te zien bij Forma Aktua

saripiek2018 br 100 h 100 cm acrylverf op linnen - 'there is beauty in everyone'saripiek2016 ingelijst 64,5 x 84,5cm 'thoughtful'gesso en  acryl op papier

Als je begint is er niets….

Deze expositie bij Forma Aktua toont het werk van drie kunstenaars. Ze maken ieder totaal verschillend werk. Een ding hebben ze gemeen, als ze beginnen is er niets, hooguit ergens een voorbeeld of een onderwerp waar zij zich op kunnen richten. Als ze dan aan het werk gaan ontstaan puur individuele vormen, doeken, tekeningen. Drie exposanten, drie werelden,

een is schilder en tekenaar, Sari Piek https://www.saripiek.nl/

Als schilder is Sari Piek eindeloos gebiologeerd door het menselijk gezicht. Vorm, nuance, kleur, plasticiteit zorgen daarbij voor grote diversiteit in de weergave. De gezichten zijn geen portretten, tenzij in opdracht gemaakt. De doeken met gezichten zijn om met Malevich te spreken niet bedoeld om “dingen af te beelden, maar om een schilderij te maken”. Voor Piek is het onbelangrijk of alles op de juiste plaats wordt afgebeeld zoals in de werkelijkheid. Op haar doeken gaat het om een balans in vorm, kleur, structuur, compositie en uitdrukkingskracht. Toch is het voor Piek belangrijk de essentie van de werkelijkheid door middel van het ‘componeren’ met verf op een aanvankelijk leeg doek op een logische wijze te raken, zodat het doek een aanzien krijgt alsof het niet anders dan zó kan bestaan.

een is schilder, graficus en fotograaf, Walburgis Meijers https://www.walburgis.eu/

Walburgis Meijers houdt van het experiment en diverse manieren van werken. Haar interesse en verbeelding vindt zij in de natuur en in- en rondom het huis. De laatste jaren is ze vooral bezig met het verbeelden van haar ervaringen opgedaan tijdens lange afstandswandelingen en het wadlopen. Haar werk is abstract, op het platte vlak ontstaan door toepassing van verschillende materialen reliëfs in verschillende formaten. De diversiteit van materialen en het experiment waaruit de beelden ontstaan weerspiegelen het plezier van de kunstenaar in het werk, dat zij hier laat zien. Walburgis houdt van kleur, maar ook houdt zij ervan met minimale middelen haar verbeelding te presenteren. Een van haar zijpaden is de fotografie. Als autodidact is ze ook daarin vaak aan het experimenteren met beeld. Van haar laatste installatie, deze zomer gepresenteerd in galerie H 200 te Groningen, zal een fotografische herinnering getoond worden.

een is beeldhouwer, Liesbeth Bunnik https://www.liesbethbunnik.nl/

Liesbeth Bunnik houdt van monumentaal beeldhouwwerk met robuuste lijnen en vormen. Daarbij is de mens haar favoriete onderwerp. De sfeer van haar werk is krachtig maar ook intiem. De figuren drukken een liefdevolle relatie uit en onderlinge verbondenheid, zoals bij Loving, Just Born en Life. Met de staande vrouwfiguur Selfie en de liggende Caesura (rust) zien we een moment van reflectie, bespiegeling. Liesbeth wil in haar werk organische vormen en architectonische uitgangspunten laten samenwerken. Een uitnodiging aan de toeschouwer om de compositie aan alle kanten te bekijken.

…………

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/25/waarom-heeft-u-dit-kunstwerk-gekocht-deze-week-een-schilderij-a1603971

 

nrc-mijn favoriet

recensiedichtersmiddag…………


…………

in 2017 verscheen in Duitsland een nieuwe editie van Internationale Kunst Heute 2017 (Gebundene Ausgabe – 2017 von Dr. Ingrid Gardill (Autor), Martina Kolle (Autor)), in dit boek zijn twee pagina's in full color over mijn werk opgenomen

https://http://www.internationalekunstheute2017.de/#234/ 

         

CONTACT

envelopje2 direct email link here

sari-piek-on-facebook linkedin twitter sari-piek-beeldend-kunstenaar